Vikings, serial recomandat fanilor Game of Thrones

12:00 a.m. Robert Mocanu 0 Comments

Vikings, alternativa Game of Thrones

Blogul a fost mutat la adresa www.carpathiandream.ro.   
Versiunea curenta a articolului: Vikings, serial recomandat fanilor Game of Thrones.

Suntem in 793 En. Un pamant primordial si dificil da nastere unui popor dur si necrutator. Scandinavia este taramul Vikingilor care incearca sa-si duca existenta aici. Construiesc asezari, incearca sa are pamantul si se razboiesc intre ei pentru putina bogatie pe care o au.

Ragnar Lothbrok si familia sa sunt fermieri, unii dintre putinii privilegiati cu drept de proprietate asupra pamantului. Dar Ragnar este un vizionar. El isi imagineaza o vreme in care nu vor mai fi nevoiti sa se razboiasca intre ei, ci sa descopere taramuri noi spre vest, intr-o zona de care putini au auzit, dar pe care nimeni nu a vazut-o - Britania - taramul bogat de peste marea intinsa.

Singura problema este ca toti exploratorii care si-au incercat norocul in aceasta directie au disparut fara urma sau au fost nevoiti sa se intoarca si astfel nimeni nu crede ca se afla altceva in acea directie in afara de oceanul nesfarsit.

Totul pana in ziua in care Ragnar descopera un instrument unic de navigatie, isi construieste o corabie si pleaca impreuna cu un echipaj modest in cautarea acestui taram nou, ajungand in final pe coasta Regatului Northumbria si luand cu asalt o manastire plina cu bogatii.

Acesta este catalizatorul unei povesti pline de suspans in care bataliile sangeroase sunt un mod de viata, iar credinta in zei si in a le face pe plac este unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii vikinge.

Vikings este un serial care se apropie de finalul celui de-al treilea sezon si care se bucura de un succes rasunator peste ocean avand un scor de 71% pe Metacritic si fiind comparat cu productii mult mai mediatizate precum Game of Thrones sau Spartacus.  Filmat in Irlanda, cu un ansamblu de actori talentati si un buget de 40 de milioane de dolari, Vikings este genul de serial pe care odata ce ai inceput sa il vizionezi nu te opresti. 

Lumea diferita a nordicilor, curajul si cruzimea acestora, inteligenta lui Ragnar si viziunea acestuia asupra lumii in care traieste fac din Vikings un serial interesant pe care il pot recomanda oricarei persoane care urmareste Game of Thrones spre exemplu. Cu siguranta nu este exact la nivelul serialului realizat de HBO, si nici nu isi doreste acest lucru, dar are un fir narativ antrenant, cu destule momente in care iti doresti sa vezi mai repede episodul urmator.

Vikings, alternativa Game of Thrones

Vikings, alternativa Game of Thrones

Vikings, alternativa Game of Thrones

0 comments: