Valiant Hearts: The Great War

9:30 p.m. Robert Mocanu 0 Comments

Valiant Hearts: The Great War

Blogul a fost mutat la adresa www.carpathiandream.ro.     
Versiunea curenta a articolului: Valiant Hearts: The Great War.

1914. Arhiducele Franz Ferdinand al Austriei si sotia sa Sophie sunt impuscati mortal in centrul orasului Sarajevo, capitala provinciei Boznia si Hertegovina a Imperiului Austro-Ungar. Tensiunile au fost uriase si au generat o criza care s-a concretizat intr-o declaratie de razboi asupra Regatului Serbiei de catre Austro-Ungaria.

Datorita unei retele complexe de aliante aceasta actiune a atras in razboi puteri importante precum Imperiul Germaniei, Imperiul Otoman, Imperiul Britanic si Imperiul Rus. Acestea aveau arii extinse de influenta si controlau nenumarate teritorii in afara Europei.  Luptele s-au extins in coloniile europene si au coincis cu intrarea altor tari in ceea ce avea sa fie primul razboi cu adevarat mondial.

Valiant Hearts: The Great War

Trebuia sa fie Razboiul cel Mare. Razboiul care sa punea capat tuturor razboaielor. Soldati din toate natiunile au pornit cantand spre front. Gandul le era la o victorie usoara si rapida care sa le dea posibilitatea sa fie cu familiile inainte de Craciun. Realitatea avea sa le vina ca un dus rece, multi neintorcandu-se acasa nici dupa terminarea ostilitatilor.

Pe acest fundal sobru isi incepe povestea Valiant Hearts: The Great War, cel mai nou joc al Ubisoft Montpellier, studio care ne-a adus si mult apreciatul King Kong. Jocul este unul de aventura tip platformer care abunda de puzzle-uri care trebuie rezolvate pentru a putea traversa nivelul si a continua povestea. Varsta minima recomandata este de 12 ani, iar platformele pe care jocul este disponibil sunt PC, PS3, PS4, XBox 360 si XBox One.

Valiant Hearts: The Great War

Povestea incepe intr-un orasel francez. Karl, un expat german, locuieste aici cu sotia sa Marie, fiul sau Victor si Emille, tatal Mariei. Cei patru traiesc o viata fericita pe ferma familiei unde principala lor grija este ca culturile sa prospere. Asta pana incepe razboiul.

La scurt timp Karl este expulzat din Franta si este este incorporat in armata imperiala. La randul sau Emille, aflat la o varsta respectabila, este si el trimis intr-o garnizoana de unde va iesi soldat in armata franceza.

Cei doi se intalnesc pe parcursul razboiului de mai multe ori. Aflati in tabere diferite, ei incearca totusi sa se ajute sa supravietuiasca in ciuda riscurilor. Cel mai mult veti juca povestea lui Emille, dar veti avea si posibilitatea sa il ajutati pe Karl sa se intoarca la familia sa. De-a lungul povestii apar in peisaj si alte personaje cu care veti interactiona direct sau indirect.

Valiant Hearts: The Great War

Unul dintre cele mai interesante este Walt, un doberman pe care Emille il intalneste in timp ce este prizonier de razboi. Impreuna, cei doi scapa dintr-un atac asupra pozitiilor germane si raman prieteni. Catelul este un element de gameplay util deoarece poate distrage inamicii sau se poate strecura prin nise pentru a-ti aduce obiecte importante.

Valiant Hearts: The Great War

Gameplay-ul este destul de variat si ar trebui sa va tina antrenati in poveste. Exista portiuni in care trebuie sa va ascundeti de inamici, locatii in care trebuie sa conduceti o masina sau un tanc si altele in care trebuie sa gasiti modalitati de a depasi o fortificatie bine aparata.

Grafica este adaptata situatiei, afisand fundaluri frumos desenate si personaje variate. Sunetul nu este nici el mai prejos: sunetele de artilerie sunt reproduse fidel, iar muzica este antrenanta si vioaie exact atunci cand trebuie.

Valiant Hearts: The Great War

Un aspect interesant, pe care ar trebui sa il urmariti de-a lungul jocului, este enciclopedia in care puteti citi despre diverse aspecte ale vietii pe front si etape importante ale razboiului. Unele note sunt prezentate la inceputul fiecarei zone, dar altele trebuie gasite odata cu diverse obiecte ascunse prin nivel. In afara de acestea aveti si un jurnal al fiecarui personaj care detaliaza greutatile intampinate pe front sau in spatele acestuia. 

Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts: The Great War

Recomand tuturor pasionatilor de jocuri de aventura si, de ce nu, persoanelor interesate de Primul Razboi Mondial. Pregatiti-va pentru o poveste emotionala despre eroii necunoscuti care nu au luptat pentru glorie, ci pentru siguranta famillilor lor intr-o epoca a incertitudinii.

Pretul este de 15 EUR pe Steam. Pentru a va da o impresie mai buna asupra modului in care se prezinta Valiant Hearts va invit sa vizionati acest trailer pe YouTube.


Sursa fotografii: [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12] Valiant Hearts: The Great War

0 comments: