Barajul Maneciu | Accesul auto peste baraj

7:25 p.m. Robert Mocanu 0 Comments

Sursa: webphoto.ro
Blogul a fost mutat la adresa www.carpathiandream.ro.        
Versiunea curenta a articolului: Acces auto peste Barajul Maneciu.

Barajul Maneciu este un baraj de pamant inalt de 75 m executat pe cursul Raului Teleajen, aflat pe raza localitatii Maneciu-Ungureni. Inaugurarea a fost in anul 1984, iar scopul este de a asigura alimentarea cu apa si energia electrica necesare localitatilor aflate pe Valea Teleajenului, dar nu numai.

In mod curios, mereu am avut impresia ca barajul este inchis publicului, in special autoturismelor. Il vedeam de cateva ori in timp ce mergeam spre / de la Cheia si nu parea sa fie activitate auto pe el.

Cu ocazia incercarii unei plimbari la Cascada Schinda, aflata pe Valea Telejenelului, am reusit sa trec pe Barajul Maneciu cu masina. Accesul auto nu este chiar atat de direct si usor pe cat pare. Am sa va prezinta o harta Google Maps pentru a vedea cum se realizeaza accesul din Maneciu-Ungureni.



Traseul este urmatorul:

1. Din centrul localitatii Maneciu-Ungureni, faceti dreapta si intrati pe drumul pe care este situat magazinul Mega Image. Stare drum: asfaltat / calitate foarte buna

2. Faceti stanga la a 2-a intersectie si intrati pe Str. Tabla Butii. In aceasta intersectie sunt 2 strazi. Veti intra pe cea care merge inainte, nu pe cea care merge la stanga. Stare drum: asfaltat / calitate foarte buna

3. Continuati pana cand veti ajunge la un pod care traverseaza drumul pe care va aflati pe deasupra. Urcati pe pod urmand putin drumul catre dreapta, chiar in dreptul podului. Stare drum: acceptabila / terasament format din pietris / oarecum valurit / nu pune probleme niciunei masini

4. Continuati drumul pana ajungeti la baraj. Stare drum: acceptabila / terasament format din pietris / oarecum valurit / nu pune probleme niciunei masini

Este interesant faptul ca exista un drum mult mai scurt care porneste de la capatul aflat spre Cheia al localitatii Maneciu-Ungureni, dar este blocat de o bariera care interzice accesul.

La intrarea pe Barajul Maneciu exista o bariera, dar atunci cand am trecut eu era deschisa. Nu stiu daca acesta este cazul de fiecare data sau numai in weekend.

Drumul traverseaza barajul si continua spre dreapta sa urce spre platoul Muntilor Tabla Butii. Daca urcati 1-2 km de la baraj aveti posibilitatea sa admirati Lacul Maneciu dintr-un frumos punct panoramic.

0 comments: