Starea drumurilor 2014 | DN1A pe ruta Ploiesti - Maneciu-Ungureni

6:33 p.m. Robert Mocanu 1 Comments




Blogul a fost mutat la adresa www.carpathiandream.ro.

DN1A
Tronson: centura Ploiesti Nord (DN1A) - Maneciu-Ungureni (DN1A)
Stare: drum modernizat / calitate exceptionala a asfaltului / ocazional aglomerat, dar in niciun caz nu la nivelul DN1

Mentiuni speciale:

1. Pe centura de nord a Ploiestiului, intre Ploiesti Shopping City si Blejoi, exista intersectia semaforizata de la intersectia cu DJ 102 (Ploiesti - Paulesti). Datorita fluxului mare de autovehicule, din care un numar impresionant este reprezentat de TIR-uri, aceasta intersectie se aglomereaza foarte tare, in special in sensul spre Brasov. In momentul de fata se lucreaza si la realizarea unui sens giratoriu suspendat care sa fluidizeze zona, dar acesta nu va fi deschis circulatiei mai devreme de august 2016. Atentie! Este o intersectie foarte cunoscuta pentru accidentele grave petrecute aici.


2. Lucrarile pe teritoriul localitatii Berceni, aflata in imediata apropiere a Ploiestiului, s-au finalizat. In momentul de fata se circula pe 4 benzi, iar in dreptul benzinariei Rompetrol a fost realizat un sens giratoriu.

3. Atentie la trecerile la nivel cu calea ferata deoarece de obicei terasamentul este deteriorat. In momentul de fata circulatie feroviara pentru calatori nu exista pe ruta Ploiesti - Maneciu-Ungureni, iar dupa Valenii de Munte se observa clar ca nu au trecut trenuri de foarte mult timp. Prin urmare nu trebuie sa va faceti griji ca veti sta la bariera.

4. Daca nu ma insel, ultima benzinarie in directia Brasov este aflata la iesire din orasul Valenii de Munte. Benzinaria Petrom este aflata in intersectia dintre DN1A si DJ102B. In realitate ultima benzinarie in directia Brasov este LukOil-ul aflat la iesire din Maneciu-Ungureni, imediat inainte sa intrati pe portiunea de serpentine.

5. Prima doza de serpentine se afla pe raza localitatii Homoraciu. Daca prindeti vehicule lente pe acest tronson va trebui sa mergeti foarte incet dupa ele. Curbele sunt stranse, iar urcarea anevoioasa pentru vehicule tip TIR. Va recomand depasirea lor din timp.

6. Podul aflat peste raul Crasna, aflat in zona cu serpentine de pe raza localitatii Homoraciu se afla la data de 02.08.2014 in reconstructie (1 din cele 2 benzi de circulatie). Circulatia se realizeaza alternativ, pe un singur fir, existand un semafor pentru fluidizare. Probabil pana la sfarsitul lunii circulatia se va relua pe ambele benzi.

7. Ultimul supermarket apartinand unei retele internationale este magazinul Mega Image din Maneciu-Ungureni. Accesul se realizeaza prin centrul localitatii, facand dreapta cum veniti din Ploiesti. Exista si indicator in acest sens.

Actualizare: 02.08.2014 / parcurs personal

Un comentariu:

  1. Atentie! Astazi se formase o coada semnificativa de masini in zona podului aflat in reconstructie din localitatea Homoraciu.

    RăspundețiȘtergere