De la Cabana Cheile Zănoagei la Lacul Scropoasa

6:18 p.m. Robert Mocanu 0 Comments


Lacul Scropoasa
Traseul începe de la Cabana Cheile Zănoagei aflată în apropierea Barajului Bolboci pe DJ 714. Cel mai ușor ajungeți aici cu mașina urmând traseul Sinaia - Târgoviște (DN 71), după care faceți dreapta spre Cabana Cuibul Dorului (DJ 713). Accesul este pe un drum asfaltat recent care apare pe dreapta dupa ce urcați serpentinele care duc spre Târgoviște).

Urmând DJ 713 veți ajunge pe platoul Munților Bucegi lângă viitoarea Cabana Șaua Dichiului și o intersecție cu alte 2 drumuri. Un indicator vă arată posibilitățile de deplasare în zonă.



Dacă mergeți la dreapta pe drumul asfaltat ajungeți la Cabana Piatra Arsă sau la Cabana Babele / Babele / Sfinx-ul / Crucea de pe Muntele Caraiman etc. Atenție! Drumul asfaltat se oprește la intersecția cu cel care duce la Cabana Piatra Arsă. Nu vă recomand să urcați cu mașina la Cabana Babele.

Dacă mergeți la stânga veți intra pe un drum forestier destul de prietenos chiar și cu mașinile ce au gardă mai joasă la sol (Dacia Logan nu are probleme pe acest drum; Renault Scenic 2010 mai atinge daca sunt mulți pasageri, viteza mare și gropile nu sunt "atacate" corect). Acest drum este cel care vă va conduce la destinație. La următoarea intersecție (cu DJ 714) veți vira spre dreapta.

Traseul începe într-o curbă aflată imediat până în Cabana Cheile Zănoagei. Veți vedea ușor indicatorul cu săgeți albe pe el și un drum de mașină care trece prin apa Ialomiței. Cei care merg pe jos au varianta podețului de lemn. Recomand să lăsați mașina undeva în această zonă pentru a vă ușura deplasarea. Alternativ puteți să o lăsați în parcarea Cabanei Cheile Zănoagei.

Cheile Zănoagei Mari
Atenție! Traseul până la intrarea în chei merge prin stânga râului. Dacă vă găsiți în dreapta lui va trebui să vă întoarceți la podețul de lemn menționat mai sus sau să traversați cum puteți mai bine.


Timpul de parcurs (conform indicatorului): 1 oră 30 minute
Marcaj: cruce albastră pe fond alb.

Dacă pierdeți marcajul nu înaintați. Întoarceți-vă la ultimul copac unde l-ați reperat și urmăriți poteca sau uitați-vă după următorul copac cu marcaj. Nu sunt probleme de orientare deoarece traseul este bine marcat și străbătut de o potecă vizibilă însă sfatul este general valabil pe orice traseu.

Dificultatea traseului: redusă; traseul nu are zone periculoase cum ar fi cele în care se instalează lanțuri, dar asta nu înseamnă că atenția nu trebuie să fie maximă întotdeauna când mergeți pe teren accidentat. Cele câteva traversări ale râului pe care le veți face pe traseu sunt facilitate de existența unor podețe bine conturate. Dacă exersați atenție traseul poate fi făcut și împreună cu copii mai mici.

Dacă sunteți interesați de Lacul Scropoasa și doriți să ajungeți cu mașina aici vă recomand să citiți articolul Lacul Scropoasa, aflat pe acest blog.

Vă las acum să admirați frumusețea traseului. Cărări cu soare vă doresc!








0 comments: